MOTOCROSS HAKKINDA 5 ŞEY

1 - Pistler
Motocross pistleri genelde keskin dönüşlerin yer aldığı çok geniş ve engebeli alanlar. Özellikle yağışlı havalar ve dolayısıyla pistlerin çamurlu olduğu dönemler tercih ediliyor. Tepelerden uçulur, çamurdan geçilir atlanır, zıplanır uçulur.
2- Serbest stil
Yeni bir spor dalı olan ‘freestyle motocross’, yarıştan bağımsız, sadece motor üzerinde akrobatik hünerlerin sergilendiği bir motocross stili. Kazanan, bir grup jüri tarafından belirleniyor. Sürücüler teknik beceri ve hareketlerin zorluk düzeyi gibi kriterlerle puanlanıyor.
3- Üreticiler
Japonya’nın Honda, Kawasaki, Suzuki ve Yamaha’sı, Avusturya’nın KTM markaları en büyük beş imalatçı. Aynı zamanda İtalya’dan Aprilia, Polini, TM Racing, Vertemati, VOR, İngiltere’den CCM, Amerika’dan Cobra ve İspanya’dan Gas Gas sektörde daha küçük de olsa pay sahibi olanlar.
4-Tanımlarla motocross
Kısaca ‘MotoX’ denen bu motosiklet sporu, yol dışında ve kapalı parkurlar dahilinde, doğal engeller kullanılarak gerçekleştiriliyor. Motocross, ‘motorcycle’ ve ‘cross country’ sözcüklerinin birleşmesinden oluşuyor.
5-Son ayak
Marmara Motokros Şampiyonası, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından 31 Mayıs-1 Haziran’da Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde yapıldı. Şampiyonaya 22 motokrosçu katıldı, yarışları 2000 izleyici takip etti. Şampiyonanın son ayağı 5-6 Temmuz’da Hezarfen Havaalanı’nda yapıldı

Yorumlar